Çözüldü SAMSUNG UE55MU7000UXTK standby yok

SistemelektronikSistemelektronik is verified member.

Üye
Efsane Usta
BAŞARILI ÜYE SADIK ÜYE PROFESYONEL USTA NİTELİKLİ ÜYE
Konular
6
Anakart: BN41-02568B
Besleme:BN44-00807A

değerli ustlarım tv geldiğinde standby yoktu besleme kartından anakartı ayırınca ledleri yakıyor takınca ledleri kesiyor herhangibir arıza bulamadım bu arada sadece t-con kartını çıkarınca arıza devam ediyor yardımcı olabilir misiniz?
WhatsApp Image 2025-10-07 at 22.02.46 (1).jpeg WhatsApp Image 2025-10-07 at 22.02.46.jpeg WhatsApp Image 2025-10-07 at 22.02.41.jpeg

söylediğinize göre anakart gözüküyor, tcon voltajları doğru çıkıyorsa anakart sorununuz

değerli ustam anakartın arızalı Gözüküyor

1759929082995.png

panel entegresinide kontrol edin kısa devre varmı

1759929673276.png

işaretlediğim entegleri kontrol edin. sonra 12 pinli herhangibi bir samsung anakart takın sorunu zaten belli edecektir. emmc de çıkabilir

panel entegresinide kontrol edin. son çare olarak dedim gibi herhangibi bir samsung kartı deneyip sorunu netleştirin.

değerli ustam anakartın arızalı Gözüküyor

Ekli dosyayı görüntüle 14324

panel entegresinide kontrol edin kısa devre varmı

Ekli dosyayı görüntüle 14325

işaretlediğim entegleri kontrol edin. sonra 12 pinli herhangibi bir samsung anakart takın sorunu zaten belli edecektir. emmc de çıkabilir

panel entegresinide kontrol edin. son çare olarak dedim gibi herhangibi bir samsung kartı deneyip sorunu netleştirin.
değerli ustam dediğin gibi 12 pinli bir anakart bulup denedim besleme voltajlarım tam besleme çalışıyor. Anakart üzerinde işaretlediğim bobin üzerinde(t-con kısmı heralde) kısadevre görünüyor bobini söktüğümde sağ bacağında kısa devre mevcut voltaj enjeksiyonu yapıp termal kamera ile baktığımda herhangi bir ısınma göremiyorum .

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-09 at 16.02.08.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-09 at 16.02.08.jpeg
    291.9 KB · Görüntüleme: 1
PANEL KISMI KISA DEVRE ANAKARTIN
evet ustam dc-dc buck boost entegre kullanılmış ama entegreye ait herhangi bir datasheet bilgisine ulaşamadım.kart değişimine gideceğim ustam. ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim ustam

evet ustam dc-dc buck boost entegre kullanılmış ama entegreye ait herhangi bir datasheet bilgisine ulaşamadım.kart değişimine gideceğim ustam. ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim ustam
BUNLARDA BAZEN MALESEF BÖYLE ÇÖZÜMSÜZ OLABİLİYOR USTAM KRONİK SIKINTILI KARTLAR BUNLAR YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU HAYIRLI İŞLERİN OLSUN

Geri