• PREMİUM ÜYE OLMADAN YAZILIMLARA ERİŞİM SAĞLANMAZ.

Çözüldü DİJİTSU 50-55DS7700 STANDBY ANLIK YANIP SÖNÜYOR ARIZA ÇÖZÜMÜ

eneskarakas

Emektar Üye
Admin
Destek Uzmanı
Konular
68
Dijitsu 50DS7700 ve 55DS7700 modellerinde kullanılan 9632T8E anakarta sahip cihazlar fişe taktığınızda anlık olarak standby yanıp hemen sönüyorsa cihazda emmc arızası mevcuttur. Cihazın işlemci ayakları zayıf olduğu için hemen işlemci ayakları kopmaktadır bu cihazdan geldiği zaman işlemci soğutucusun sökmeden dosyada eklediğim gibi soğutucuyu köşeden çok hassas keserek emmc değişimi yapmanız gerekmektedir. Bu cihazlarda emmc değişitirince standby sabit yanıyor ise bilin ki sallantıdan işlemci ayakları kopmuş demektir

Ekli dosyalar

• 51e2c325-2cb1-41b5-8031-a3beaa01f08d.jpg
    51e2c325-2cb1-41b5-8031-a3beaa01f08d.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
Dijitsu 50DS7700 ve 55DS7700 modellerinde kullanılan 9632T8E anakarta sahip cihazlar fişe taktığınızda anlık olarak standby yanıp hemen sönüyorsa cihazda emmc arızası mevcuttur. Cihazın işlemci ayakları zayıf olduğu için hemen işlemci ayakları kopmaktadır bu cihazdan geldiği zaman işlemci soğutucusun sökmeden dosyada eklediğim gibi soğutucuyu köşeden çok hassas keserek emmc değişimi yapmanız gerekmektedir. Bu cihazlarda emmc değişitirince standby sabit yanıyor ise bilin ki sallantıdan işlemci ayakları kopmuş demektir
usta diğer konuyla hemen hemen aynı olacak ama cihazda hiç standby yok iken de emmc mi çöküyor ?
çünkü ben söylediğin şekilde değil soğutucuyu yerinden söktüm eski emmc ufibox ve z3x ile okuyamadım arızalı çıktı.
buda bende emmc bozuk düşüncesi oluşturdu .
yeni emmc taktım ve yazdım stanby lambası yandı ancak cihaz açılmadı demekki işlemci ayakları koptu ,
standby yok ise ilk ilerleme yada anakart üzerinde kontrol noktası mevcut mu yoksa direk olarak standby yok ise de emmc çökmüş mü ?

merhaba ustam, açtığınız konuya istinaden sürekli yaşanan soruna genel olarak cevap olarak açtım bu konuyu ilk geldiği zaman haklısınız emmc arızası mevcut cihazın emmc komple bozuluyor ve değişmesi gerekiyor. İşlemcinin ayakları koptuğu için standby sabit kalıyor bu kartlarda bu arıza kroniktir bu arızayı görünce emmc yazabilirsiniz ama çok dikkatli olmanız gerekli
usta diğer konuyla hemen hemen aynı olacak ama cihazda hiç standby yok iken de emmc mi çöküyor ?
çünkü ben söylediğin şekilde değil soğutucuyu yerinden söktüm eski emmc ufibox ve z3x ile okuyamadım arızalı çıktı.
buda bende emmc bozuk düşüncesi oluşturdu .
yeni emmc taktım ve yazdım stanby lambası yandı ancak cihaz açılmadı demekki işlemci ayakları koptu ,
standby yok ise ilk ilerleme yada anakart üzerinde kontrol noktası mevcut mu yoksa direk olarak standby yok ise de emmc çökmüş mü ?

Soğutucuyu kesmeye başlamadan keseceğiniz bölgenin altına yeterli büyüklükte ince bir sac parçası (ps4 besleme kartının üzerindeki sac incelik bakımından olabilir) yerleştirmek karta zarar vermemek için iyi olur bence.

Altına derken kartın alt yüzeyinden mi bahsettiniz soğutucu ile PCB arasından mı ustam

Geri