- Konular
- 26
Ustalar gözü ve butonu çıkarttım cihazda sesi açıyorum 30-40 yapıyorum 4-5 dakika sonra sanki kumandadan kısılıyormuş gibi kendi kendine 0 a kadar kısıyor anakartmı yazılımsalmıdır
Joystick anakarta bağlanan soketin ordaki smd dirençlere de bak usta. Tuş hattındaki pull up dirençlerde sorun olabilir. Pull up direncin bir tarafı 3.3v diğer tarafı buton tarafına bağlıdır. Açık devre olur ya da değer yükselirse tuş basmış gibi fonksiyon görür cihaz.Ustalar gözü ve butonu çıkarttım cihazda sesi açıyorum 30-40 yapıyorum 4-5 dakika sonra sanki kumandadan kısılıyormuş gibi kendi kendine 0 a kadar kısıyor anakartmı yazılımsalmı
Joysticki komple söktüm denedim gene kesiyor ustamJoystick anakarta bağlanan soketin ordaki smd dirençlere de bak usta. Tuş hattındaki pull up dirençlerde sorun olabilir. Pull up direncin bir tarafı 3.3v diğer tarafı buton tarafına bağlıdır. Açık devre olur ya da değer yükselirse tuş basmış gibi fonksiyon görür cihaz.
Dump yazılımı varmı forumdaservis menüsünden hard reset yapabiliyorsanız bir öyle deneyin. eğer olmaz ise dump yazın oda olmaz ise işlemciden yapar
Yarın sabah atayım ustamANAKARTIN RESMİNİ ATARMISINIZ
Joystick anakarta bağlandığı soketin oralardaki smd dirençleri söylemiştim ustaJoysticki komple söktüm denedim gene kesiyor ustam
Joystick anakarta bağlandığı soketin oralardaki smd dirençleri söylemiştim usta
Ustanın dediğini kontrol edin genelde bu tip arızalar işlemci kaynaklıda çıkabilir bilginiz olsunJoysticki komple söktüm denedim gene kesiyor ustam
Dün bir adet 24mt48 yaptım. Uydu yayını açıkken görüntüde bir sıkıntı olmamasına rağmen ısındıkça ses birden bozulup karlama sesine dönüşüyordu. Anakartı kastırınca düzeldi. Bunlarda kronik, işlemci altındaki lehim topları korozyona bağlı soğuk lehim oluyor. İşlemci lehim toplarını yeniden yapınca düzeldi. Ustamın cihazında da lehim topu sorunu olabilir.Ustanın dediğini kontrol edin genelde bu tip arızalar işlemci kaynaklıda çıkabilir bilginiz olsun
kkontrol ediyorm onu şimdi ustam yanlış anlamışımJoystick anakarta bağlandığı soketin oralardaki smd dirençleri söylemiştim usta
attım ustam resimANAKARTIN RESMİNİ ATARMISINIZ
O zaman yapabiliyorsan işlemcinin lehim toplarını yeniden yapacaksın ustam. Ya da anakart değişeceksin.Bu anakart direncler saglam
Ustam İşlemciye bir ısıtma yaptım kaldırmadan hiç öyle deniyormO zaman yapabiliyorsan işlemcinin lehim toplarını yeniden yapacaksın ustam. Ya da anakart değişeceksin.
DUMP YAZILIMI ATTIM ŞİMDİ şunu farkettim joystickten ses kısıyor ama açma yapmıyorJoystick anakarta bağlandığı soketin oralardaki smd dirençleri söylemiştim usta