• PREMİUM ÜYE OLMADAN YAZILIMLARA ERİŞİM SAĞLANMAZ.

43KU7000 ledler yanıyor görüntü yok açılıp kapanıyor?

elektro20m

Aktif Üye
Onaylı Üye
Üye
Konular
2
Ustalarım merhaba. 43ku7000 Anakart kodu BN41-02528A. Besleme kablosunu anakarttan ayırınca ledler yanıyor. Anakarta takınca stby mevcut.
Açınca led animasyon yapıp açılıyor ledler yanıyor ancak görüntü yok. Birkaç saniye sonra tekrar kapanıp reset atıyor tekrar açılıyor ve bu sonsuz döngü böyle gidiyor. Besleme voltajları stabil. Anakart denendi sorun aynen devam ediyor. Cihaz tcon'suz panel kablolarını anakarttan ayırmayı denedim sorun aynı. Tuş kartı wifi modül denedim. Sorun panel kaynaklı gibi gözüküyor ama bu anakart neden reset atıyor? Paneli bağlamasam da hata aynı. Paneli görmediği için kapanıp açılıyor olabilir mi? Yorumunuz nedir bu arızada?

kartın resmini atın net bir şekilde

Merhaba
Panelden bilgi alamadığı zaman bu durumu yapması normaldir
kırık panel elinizde mevcut ise pcb kartlarını takarak deneyebilirsiniz

Malesef bu modelden elimde mevcut değil. Peki panel kartındaki eepromdan yapabilir mi bu hatayı? Panel etiketinde cy-gk043hgav1h yazıyor. Bunun dump dosyası mevcut mudur?

panel dumpdan önce smd kondansatörleri kontrol edin genelde gate uçları yanıyor cvk hatlarında sıkıntı oluyor kontrol etmenizi öneririm

Panel dump dosyası kolay kolay bozulmaz Pcb kartlarda kısa devre yada panelde ki kısa devre kaynaklı da olabilir

SMD kondansatörlerin tamamını kontrol ettim direnç gösteren yada kısa devre yok. Panelci arkadaşla konuştum evet o model panel görmeyince kapatıp açıyor dedi. Bir baksın bakalım kurtarabilecek miyiz. Teşekkür ederim ilginize. Hayırlı işleriniz olsun.

Geri