Çözüldü 14AT256 sigorta attırıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teil5757

Onaylı Üye
Üye
Konular
8
Cihazın arızası standby ışığı yanıyor ama power on yapınca sigorta attırıyordu. 60r360q mosfet kısa devreydi 60r360p taktım taktığım parçada yandı tekrar sigorta attı. bi arkadaşıma vermiştim kartı oda 7n80c varmış elinde onu takmış 1 saat çalışmış sonra yine sigorta attırıp parçayı yakmış çözemedim ben yardımlarınız bekliyorum .

yanan mosfetiniz soğuucusuz olan mı zaten çevre kapasitörleri değişmiş sanırım Pfc entegrelerinden kaynaklanabilir bir durum fakat bulmak çok zor anca sağlam hurdalardan çıkabilir. Mosfetin ısınıp yanma sorunu genelde bozuk sürme sinyali yada kararsız voltaj kaynaklı olabilir

yanan mosfetiniz soğuucusuz olan mı zaten çevre kapasitörleri değişmiş sanırım Pfc entegrelerinden kaynaklanabilir bir durum fakat bulmak çok zor anca sağlam hurdalardan çıkabilir. Mosfetin ısınıp yanma sorunu genelde bozuk sürme sinyali yada kararsız voltaj kaynaklı olabilir
Ustam sol üst taraftaki soğutuculu mosfet hurdası yok kartın satışı da yok ikinci el internette sanırım 1 yıllık cihaz diye olmadı servisten talep edeceğiz. Mosfetin ilk olarak bana yanık gelme sebebide aslında mosfetin altına bir böcek girmiş orada larva gibi yuva yapmıştı ondan sonra bozulmuş.

Bu mesajla sorun çözülmüştür
Bu kartlarda dediğim gibi mosfet bozuldusa o 6 bacaklı pfc entegresi de bozuluyor yine de soğutuculu olan 2 mosfeti birden değiştirme şansınız var ise değiştirip deneyin

Bu kartlarda dediğim gibi mosfet bozuldusa o 6 bacaklı pfc entegresi de bozuluyor yine de soğutuculu olan 2 mosfeti birden değiştirme şansınız var ise değiştirip deneyin
bi deneyeyim ustam duruma göre güncelleme geçerim teşekkür ederim

Pcf entegresi değiştirdim ustam mosfette değiştirdim şu an çalışıyor. Arıza çözüldü saolun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri