LG WEBOS Tv yazılım güncelleme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DJ-61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DJ-61

Üye
Onaylı Üye
Üye
Konular
2
İnternet ile güncellemede bu sorunu yaşıyorum
"veri şifre çözme hatası nedeniyle başarısız"

Cihaza emmc yazılım attırdım daha yeni . Eve geldim kurulum yaptım
Usb den kanal listesi yüklemiyor ve yazılım güncellemesi yapmıyor.
Usb simgesi geliyor ama yazılım bulundu demiyor yükleme yapamıyorum.
Elimde 3 versiyon var son versiyon ve önceki iki .
Deniyorum olmuyor

İnternetten demeyince güncellenemfi diyor Bazende
veri şifre çözme hatası nedeniyle başarısız
Uyarısı geliyor ekrana.

Bilgisi olan yardım etsin lütfen.
Cihaz fabrika sürümünde kaldı.

Güncellemeyi açık tutun internet de aktif olsun 1-2 gune oto güncelleme gelir gelmezse şayet CMD komut sisteminden yapmaniz lazım ancak

Usta yazılım buluyor ama yüklemiyor NSU bulundu 05.00.15 sürümü yükle diyorum biraz bekliyoruz başarısız oluyor
Bazen ekran sağ üst köşede
veri şifre çözme hatası nedeniyle başarısız
Uyarısı veriyor.

Bu cihazın son sürümü 05.05.90 elimde bu var bundan önce iki versiyon da var sonu 60 ve 70 olan sürümler
Bunları ben usb ile yükleme yapmıştım zamanında ama şimdi usb ile yazılımı görmüyor.

Bir şey daha farkettim. Cihaz hdd kayıt yapmıyor. Yayını geri alma özelliği çalışmıyor.
Özelliği açıyorum ama hdd arabelleğe almıyor saniye sıfırda duruyor. Kayıt yap diyorum kayıt başladı diyor onunda saniye sıfırda.

Ustaya dedim usta ne diyorsun bu hususta?

Ben herşeyi yükledim lisans orjinal sorun yok ...

Çok fazla bahsettiğin konularda bilmem
Emmc yüklemeyi biliyorum.
Hdmi lisansları attığını söylemişti
Yani tüm lisansları yüklediğini söylüyor.
Sorun nedir anlamadım
Herşeyi geçtim hdd olayı çok kötü oldu. Tv kaldır at bi anlamı kalmadı
O kadar masraf yaptık az daha versem ekranı kırık aynı model tv satılıyordu bilsem onu alırdım.
😒😞😠

cihaza daha önce farklı bir cihazdan alınan sağlam emmc datası jtag ile cihazın emmcsine yazılmış eski emmc üzeründeki işlemci ile eşleşen keyler yedeklenip yazılmadığı için yeni emmcye cihaz güncelleme yapmaz servis menüsüne girerseniz in-start ile sfu key; esn key, widewıne key, hdcp 1.4 ve hdcp 2.0 ile cı key yazan kısımların kırmızı ve NG olduğunu görürsünüz , cihazın mboot kick şifresini açarak cihazı konsala düşürüp cihaza mboot dosyası yükleyip daha sonrada pak dosyası yükleyerek cihazı eski haline hdcp 1.4 ve hdcp 2.0 keyleri dışında getirebilirsiniz , hdcp keyler fabrikada üretimde bile mediatek üzerinden online olarak yüklendiği için geri getirmeniz mümkün değildir.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim .
Şu durumda imkansız mı diyoruz yani?
Aslında versiyon güncelleme olmasa dahi usb üzerinden hdd kayıt sistemi çalışsa iyi olurdu en azından. Gerçi eski yazılım menü eski , yeni versiyonda hızlı menü çok kullanışlı ayrıca web tarayıcı eski kullanılmıyor ve bazı uygulamalar eski olduğu için bu versiyonda çıkmıyor .
Bu sebeplerden dolayı bu sorunu çözmek istiyordum.
Pc Terminal ile yazılım değiştirme yapılıyor
Bu şekilde olur mu olursa hdd konusunda düzelme olur mu acaba versiyon değişse bile.
Bahsettiğiniz durum bu sanırım. Keyler dışında olur dediniz , öyle anladım. Keyler önemi nedir
Yani versiyon atabilirim ise bu durumda çalışmayan özellikler çalışır mı veya tümü değilse çalışan olabilir mi

Sizin verdiğiniz bu bilgiye yazılım yükleyen kişiler sahip olmadığını düşünüyorum. Zaten söylediğim bir çok konuda konuya hakim değilim sadece yazılım atıyorum diyordu. Tabi baştan söylese o topa girmezdim. Oysa en baştan orjinal gibi olacak mı lisanslar yüklenecek mi diye sorduğumda herşey tümüyle aynı olacak demişti. Sonra laf söyleyince üste çıkmaya çalışıyorlar.

Siz bu işle ilgilisiniz sanırım İstanbul içinde iseniz görüşme imkanımız var mıdır?

Geri